Els nostres blogs

Noves tecnologies, Les energies

Apple vs. Blackberry

  • Sony presenta la primera pantalla flexible del món.


    Fins ara només era un projecte de l'exércit del Estats Units i no s'esperava veure una cosa similar en cinc anys però Sony s'ha avançat. La companyia tecnològica ha presentat la seva primera pantalla flexible, composta per circuits orgànics, que pot enrotllar-se a un llàpis. Medeix 4.1 polzades i és més fina que un pèl humà. Sony pretén utilitzar-la per crear telèfons mòbils més durables.

    A principis de 2009 vam tenir la primera notícia d'una oantalla tàctil flexible. Anava a ser d'ús exclosiu de l'exèrcit nord-americà, però Sony ha pres la iniciativa per portar la idea al mercat massiu i ha presentat la seva primera pantalla flexible(no tàctil).

    Aquesta OLED de 4.1 polzades medeix 80µm (micròmetres) en comparació amb un pèl humà que arriba a mesurar 100µm d'amplada. Malgrat doblegar-se, la imatge es reproduaix molt fluïdament.

    El secret de la pantalla estroba en la seva fabricació. Sony va barrejar l'OLED amb ttransitors orgànics, també coneguts com OTFT. Aquests transitors posseeixen aïllants suaus i orgànics que permeten que siguin doblegats i estirats sense influir en la reproducció de les imatges. Aquesta és la primera pantalla que ofereix això, ni tan sols la pantalla tàctil militar ofereix tant bona qualitat.

    Pel que fa als preus de producció, també pot ser una pantalla ecoòmica ja que els dissolvents poden dissoldre's en soluts comuns per ser impresos. D'aquesta manera podrien ser utilitzats com a paper electrònic en el diari del dia de demà.

0 comentarios:

Leave a Reply

Prototip NOKIA AEON

Quantes hores al dia passes a Internet?

Hora i data

Videos

Seguidores